Blog

Brug for ferieinspiration? Her er 5 gode tips!

ferieinspiration

Behovet for at trække stikket ud og rejse på ferie kan være så stærkt, at man næsten ikke kan tænke på andet. Alligevel kender du nok også problemet med at skulle bestemme dig for det helt rigtige rejsemål, når ferien begynder at nærme sig. Valgmulighederne kan synes nærmest uendelige, eller måske savner du blot lidt inspiration til en oplevelse ud over det sædvanlige?

Læs med her og få 5 tips til, hvor du kan finde ferieinspiration.

Lyt til dem du kender

Du kender det nok: Du er på besøg hos familie eller venner, og før du ved af det, er du tvangsindlagt til, hvad der føles som utallige billeder og anekdoter fra deres seneste ferierejse. Men selvom feriebilleder som regel er mest interessante, hvis man selv var med på rejsen, kan det faktisk godt betale sig at lytte efter.

Flere undersøgelser har nemlig vist, at det oftest er vores familie eller venner, som med deres rejseberetninger giver os inspiration til vores næste ferie. Det er da også helt naturligt, at anbefalinger fra vores nærmeste omgangskreds har ekstra betydning for os. Vi har automatisk mere tillid til dem, vi kender bedst, end anbefalinger fra anonyme internetbrugere eller reklamer.

Medmindre din familie og venner alle er ægte globetrottere, som har rejst jordkloden tynd, bør du dog ikke helt afskrive andre kilder til ferieinspiration. Udover den nærmeste omgangskreds tyr de fleste af os da også til online-medierne, når vi drømmer om en afslappende ferie og går på jagt efter inspiration til en spændende destination.

#Ferie

På sociale medier som Instagram, Facebook og Youtube kan du bogstaveligt talt fordybe dig i millioner af feriebilleder og videoer fra næsten hele verden – især fra de mest populære rejsemål. Der er så meget materiale, at det er helt uoverkommeligt blot at begynde fra en ende af. Men hvis du allerede har et par destinationer i tankerne, kan du hurtigt indsnævre søgefeltet betragteligt og finde relevant indhold fra det pågældende område.

Har du tålmodigheden til at skille skidt fra kanel, kan du på de sociale medier således finde både grundige anmeldelser, der går helt i dybden, og hurtige førstehåndsindtryk af hoteller, restauranter, strande, seværdigheder, aktivitetsmuligheder og meget mere.

De senere år har den teknologiske udvikling givet amatører mulighed for at producere videoer og billeder af høj kvalitet, der for blot få år siden krævede et helt produktionshold at få i kassen.

Men efterhånden som såkaldte ”influencere” fylder op i vores nyhedsfeed med flere og flere flotte opslag og historier fra spændende rejser til eksotiske destinationer, tyder noget dog på, at det ikke kun er der, vi online finder inspiration til vores egne ferier. Vi har måske gennemskuet, at tusindvis af følgere ikke altid er ensbetydende med høj troværdighed.

Det er da heller ikke nogen hemmelighed, at feriebilleder på de sociale medier ofte er en skøn blanding af betalte reklamer og personlige oplag. Særligt når det gælder influencernes opslag er det ikke altid til at gennemskue, hvor det er hvad. Lad dig derfor gerne inspirere, men tag specifikke anbefalinger med et gran salt.

Rejseblogs

Et billede siger mere end tusind ord, lyder ordsproget. Fotos og video kan på et splitsekund vække en stærk længsel efter ferie og varme himmelstrøg. Når det gælder ny ferieinspiration, har det skrevne ord dog også sine styrker. Det gælder ikke kun bøger og aviser. Der er også masser af gode tips og ideer at finde på online rejseblogs – danske og udenlandske.

Selvom de sociale medier har vokset sig enorme i løbet af det sidste årti og suget indhold til sig som et sort hul i internet-galaksens midte, er det stadig muligt at finde talrige interessante, uafhængige rejseblogs. På en klassisk rejseblog, som har sin egen hjemmeside og ikke blot eksisterer som en profil på for eksempel Instagram, finder du ofte indhold med lidt mere substans.

Nogle rejseblogs består blot af en enkelt, vidt berejst forfatters egne rejseoplevelser. Ofte er fokus for sådanne rejseblogs en bestemt type rejser. Hvis du mangler ideer til en ferie med et særligt tema, kan denne type blogs derfor være et godt sted at finde inspiration. Går du for eksempel med planer om en aktiv cykelferie, kan du finde adskillig blogs skrevet af erfarne turcyklister, som giver nyttige tips til spændende ruter, udstyr osv.

Er du åben for enhver form for inspiration til ferien, er det dog mere oplagt at besøge rejseblogs, som dækker flere rejsetemaer og et bredere udvalg af destinationer. På Escapeaways rejseblog finder du for eksempel hundredvis af spændende artikler om rejsemål i hele verden. Artiklerne fordeler sig på kategorier som ’historie’, ’kunst og kultur’, ’mad og vin’ og ’natur’. Her kan du med garanti finde masser af ferieinspiration og gode praktiske tips til rejsen.

Et rejsebureau med mange års erfaring som Escapeaway, der har førstehåndskendskab til deres destinationer, ved, hvad der er mest interessant for dig som feriegæst. Naturligvis forsøger bloggen at pirre din rejselyst og at friste dig til at kigge i det spændende rejseprogram hos Escapeaway. Men rejsebloggen er åben for alle og byder udover ferieinspiration også på gode praktiske råd og aktuelle stemningsrapporter ude fra rejsemålene.

Anbefalinger fra andre feriegæster

Mange af os vender gerne tilbage til de samme rejsemål år efter år. Nok fordi vi ofte er vanemennesker, men måske også fordi vi ikke vil risikere en skuffende ferieoplevelse ved at prøve noget helt nyt.

Er du alligevel fristet af at ryste posen lidt i din næste ferie? På rejseblogs kan du få ny ferieinspiration og konkrete ideer til bestemte destinationer eller hoteller. Vil du dernæst gerne blive lidt mere sikker i dit valg, kan du med fordel tjekke, hvad andre gæster har at sige om stedet.

Der er normalt adskillige muligheder for at finde sådanne anmeldelser og bedømmelser fra tidligere gæster online. Tripadvisor og Google Maps modtager for eksempel hver time tusindvis af nye anmeldelser af strande, attraktioner, restauranter og hoteller i hele verden.

Hvis blot du holder dig for øje, at sådanne anmeldelser ikke er uafhængigt valideret, kan de være en god støtte i rejseplanlægningen. Finder du for eksempel talrige beskrivelser, der i positive vendinger beskriver stranden ved hotellet som børnevenlig, veludstyret og ren, er chancen for at få en vellykket badeferie med familien sandsynligvis ganske gode.

Tag et virtuelt smugkig

Teknologi der for alvor kan gøre ‘virtual reality’ helt virkelighedstro ligger nok stadig adskillige år ude i fremtiden. Men selvom du endnu ikke kan iføre dig et par VR-briller for at rejse verden rundt hjemme fra sofaen, kan du alligevel godt få få et virtuelt smugkig på mange af verdens rejsemål.

På Google Maps har brugerne således tilføjet masser af 360-graders billeder ved seværdigheder, udsigtspunkter, strande osv. Ligeledes har Google med deres Streetview-funktion gjort det muligt at tage på en virtuel spadseretur i store dele af verden.

Selv i afsidesliggende landsbyer kan du ”gå en tur” i gaderne. Det giver dig chancen for i ro og mag at finde spændende seværdigheder og natur på dit rejsemål eller blot få en fornemmelse af hotellets nærområde. Mange steder er det sågar muligt at træde helt indenfor på steder som museer, restauranter og butikker.

Har du endnu ikke booket en rejse til din næste ferie, er der altså gode muligheder for at finde inspiration både offline og online. Start eventuelt med at tjekke rejsebloggen hos Escapeaway. Her er der med garanti tips, som vil hjælpe dig videre i ferieplanlægningen.

Måske kan du også lide...