Blog

Hvordan bliver man rejseblogger? 6 gode tips til at komme i gang

Hvordan bliver man rejseblogger

Har du i lang tid overvejet, om du skal starte din egen rejeseblog op? Du har måske opdaget, at der i hvert fald er et publikum for det, og så er du måske også selv ret glad for at rejse rundt i hele verden og tage en masse billeder af det? Så kunne rejeblogging meget vel være lige noget for dig. Men hvordan kommer man så lige i gang, hvis det ikke er noget, man har så meget erfaring med? Det kan du lære mere om her.

https://rejsekris.dk/ kan du finde inspiration fra en mand, der hedder Kris, som netop også har valgt at være rejseblogger, hvor du så kan se mere om, hvad han har gjort for at klare sig godt. Ellers får du også nogle tips til at komme i gang herunder.

Hav noget på hjertet

Hvis man skal starte en blog op, så handler det først og fremmest om at have noget på hjertet. Det behøver ikke at være dybt og hjerteskærende, men man skal dog kunne mærke, at der er en ægte person af blogindlæggene, som virkelig brænder for det, der skrives om.

Hvis det er en rejseblog, du gerne vil starte op, er det altså vigtigt, at man som følger af din blog også kan mærke, at du har en oprigtig passion for at rejse, og at det ikke er noget, du bare gør for at få følgere. Ærlighed og passion er altså meget vigtigt, når man starter sin blog op.

Find et godt kamera

Når man skal starte en rejseblog op, så er det selvfølgelig også vigtigt med et rigtig godt kamera, da der ikke er nogen, som synes det er spændende at kigge på billeder i dårlig kvalitet, når der efterhånden faktisk er så mange muligheder for at få taget gode billeder.

Hvis du i forvejen synes, at det er ret spændende at tage billeder, og du måske også altid tager mange billeder, når du rejser, så kan du med fordel skaffe dig noget godt udstyr – gerne flere forskellige typer kameraer, så du altid har noget fedt content, som du kan dele med alle dem, som følger med på din blog.

Hvis du har rigtig flotte billeder på din rejseblog, vil du også gøre chancen for, at folk har lyst til at følge dig, en del større, fordi de netop vil se, at du både elsker at rejse, men at du faktisk også har ret godt styr på det med at tage billeder.

Sørg for at rejse regelmæssigt

Et andet godt tip, når man vil starte en rejseblog op, er selvfølgelig også, at man skal rejse regelmæssigt. Det skal jo gerne være en inspirerende blog, som også bliver opdateret regelmæssigt, og derfor er det altså ikke helt nok med en rejse i sommerferien, og måske en i juleferien.

Nej, hvis du virkelig gerne vil vise, at rejser er din passion, og du gerne vil dele inspiration til rejser med en masse andre mennesker, så skal du også selv ud og rejse regelmæssigt, så du også har noget at dele på din blog. Det er dog vigtigt at nævne, at du ikke kun skal rejse for bloggens skyld – det skal selvfølgelig i første omgang være noget, du gør, fordi du forhåbentlig elsker det, men derudover er det så også noget, som vil gavne din rejseblog.

Variation i indholdet

Et fjerde tip til din rejseblog er, at du er god til at variere i indholdet af de ting, du lægger op på din blog. Den røde tråd skal selvfølgelig være dine rejser, men det kan godt blive lidt kedeligt i længden, hvis det kun er billeder, og det måske også er meget den samme slags oplæg, du vælger at lægge op på bloggen.

Her kan du altså tænke lidt over, hvordan du kan lave mange forskellige slags blogindlæg, så du netop er sikker på, at du ikke mister følgere på at være for kedelig i dine posts. Du kan for eksempel dele en slags dagbogsposts om dine egne, personlige rejseoplevelser, du kan dele gode spisesteder verden over, oplevelser man kan få osv. Det kan i hvert fald gøre din rejseblog lidt mere spændende at følge med i, hvis der også er variation i indholdet.

En overskuelig og brugervenlig blog

Når det kommer til det tekniske på bloggen, er det faktisk også noget, som er meget vigtigt at få styr på – faktisk allerede i starten. I disse moderne tider, hvor alle efterhånden er på internettet og sociale medier, så er der også en slags forventning til, at man har styr på layout og den slags, hvis man eksempelvis har en blog, så det er bestemt også noget, du bør vise på din rejseblog.

Det skal være nemt at finde rundt på den, og så skal den gerne have et overskueligt og brugervenligt layout, som ikke forstyrrer øjet for meget. Det vil i hvert fald gøre sandsynligheden for, at folk pludselig springer fra, lidt mindre. Så hvis du ikke allerede er en haj til hjemmesider og den slags, så er det en rigtig god ide at blive det.

Sponsorater i ny og næ

Et sidste tip til at starte din rejseblog op kunne være at lave noget sponsoreret indhold – eksempelvis med nogle giveaways. Det er nok ikke noget, du allerede kan gøre, når du lige har startet din blog op, men det er måske noget, du kan overveje løbende, når der også er flere, der følger med på din blog.

Noget sponsoreret indhold, der kunne være helt oplagt, er eksempelvis samarbejder med nogle, der producerer kufferter, undervandskameraer, solbriller eller lignende rejseprodukter, hvor du så eventuelt kan få nogle rabatkoder til de rejseglade følgere du har.

Hvis det kommer til at gå rigtig godt med din blog, kan du måske endda være heldig at lave en giveaway om en rejse – det er i hvert fald også et aspekt, som vil gøre det mere spændende at følge med på din rejseblog, og som derfor vil kunne trække flere følgere til, hvis det er det, du er interesseret i.

Måske kan du også lide...