Blog

Tag bedre rejsebilleder til dine blogs – 8 gode tips

Tag bedre rejsebilleder

Der er ikke noget, der er bedre at bruge sine penge på end en skøn rejse. Det er også fordi, at man ikke kommer hjem fattigere – men rigere på nye oplevelser. Sådan er der i hvert fald mange, der vælger at se det. Det er lidt en kliché, når man siger, at rejse er noget af det, man kan bruge penge på, som man bliver rigere af, men der er altså alligevel noget om snakken. Men hvordan holder man minderne i live?

Det gør man f.eks. ved at tale om rejserne – men også ved at tage billeder af rejsen, så man altid har noget at se tilbage på. Men det er ikke alle, hvor det kommer helt naturligt til dem at tage et godt billede. Er det en udfordring, som du kan genkende? I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kan blive bedre til at tage billeder til din rejseblog.

Sådan tager du billeder af noget, der er højt

Når man er på ferie og skal tage billeder, så er det klart, at man ofte tager billeder af forskellige se værdigheder. Her er der mange seværdigheder, f.eks. bygninger, der er høje, og det kan være svært at få det hele med på billedet. Men her kan du gøre det smarte at bruge den funktion på din mobil, der hedder panorama.

Du kan vende din mobil og tage billedet opad i stedet for henad, som funktionen egentlig er tiltænkt. Så får du et smukt billede, hvor hele bygningen – eller det andet, der er højt – er med.

Tag billeder, du ikke kan finde på nettet

Det er nemt at finde billeder af de seværdigheder, der er kendetegnende for de forskellige steder rundt omkring i landet. Men hvis du gerne vil have, at der er noget specielt over din blog, så den adskiller sig fra andre, så kan du med fordel gøre en kunst ud af at tage billeder, der er anderledes end dem, man lige finder ved den første søgning på Google billedsøgning.

Det kan f.eks. være, at du har mulighed for at finde en skæv vinkel, eller et perspektiv, der er unikt.

Tag afsted med et godt kamera

Der er ingen, der gider at kigge på en rejseblog med billeder i dårlig kvalitet. Derfor er det alfa og omega, at du har et godt kamera, hvis du er alvorlig omkring at have succes med din rejseblog. I dag er der dog faktisk mobiler med så godt et kamera, at man godt kan tage af sted og ”bare” tage billeder med denne.

Det er klart, at det ikke er noget, der er på alle telefoner, så du skal have fat i en af de nyere modeller, hvis du skal tage billeder, der er værdige til at komme på din blog, som du sikkert er interesseret i, der fremstår meget professionelt.

Find inspiration hos andre rejseblogge

Der er intet i vejen med, at man lader sig inspirere af andre, der laver det samme, som man selv gør. Derfor kan det også være en god idé, at du sørger for at kigge på andre rejseblogs og den måde, som de tager billeder på, før du selv tager ud på din rejse.

Der er intet galt i, at man lader sig inspirere, men det er klart, at du ikke bare skal kopiere det, som andre gør. Det handler også om, at du finder din egen personlige stil, og det er langt federe end bare at kopiere andre. Men inspiration – det er der intet i vejen for! Se mere her for at finde en god rejseguide.

Hav også billeder med af dig selv

Selvom din rejseblog skal handle om rejsen, så er der faktisk også mange mennesker, der godt kan lide at se billeder af andre mennesker. Det kan også blive kedeligt, hvis man bare ser billeder af bygninger. Du kan f.eks. posere foran forskellige ting, så det ikke er fordi, at billedet handler om dig, men så du bare tilføjer lidt ekstra til billedet.

Det er også noget, der kan være med til at give mere nærværd til læseren, og det kan ellers være ganske svært at skabe nærvær til nogen, der sidder et helt andet sted bag en skærm.

Tag billeder af mad – folk elsker det

Det er ikke bare bygninger og varemærker, folk gerne vil se billeder af. Du har f.eks. garanteret også allerede set en million billeder af det skæve tårn i Piza, ikke? Men mange elsker også at se billeder af mad, så du kan med fordel huske at svinge kameraet frem, når du er ude for at spise de forskellige steder.

Her kan du også forsøge at vælge noget af det mad, der er ekstra farverigt, så du virkelig kan få skudt nogle smukke billeder, der også vækker appetitten. For mange er det at spise jo også en vigtig del af at rejse, og derfor vil man gerne have en lille forsmag på at se, hvad man kan forvente sig.

Pas på med at redigere

Det er sandt, at der er mange billeder, som man blive pænere, hvis man sørger for at redigere dem – specielt billeder af en selv, ikke? Men når det kommer til rejsebilleder, bliver det hurtigt en skam, hvis der kommer for voldsom redigering. Det er f.eks. noget, der kan komme til at gå ud over farverne, så man slet ikke får det rette billede af, hvordan det faktisk ser ud. Det er slet ikke fordi, at redigering ikke er tilladt, når man tager billeder til en rejseblog. Det er bare noget, der kan være godt lige at være opmærksom på, at man ikke kommer til at overgøre.

Smukke billeder af natur

For mange handler ferie om at koble af, og her kan det være oplagt at gøre det i naturen, hvor det hele bare foregår i et andet tempo. Derfor kan du også give dine læsere noget inspiration til, hvad man kan se af natur – og det kan du gøre ved at sørge for at skyde nogle smukke billeder af den natur, du møder på din rejse.

Det er skønt, at der findes nogen som dig, der gerne vil være med til at give andre mennesker en forestilling om, hvordan det er at besøge forskellige steder i verden. Og hvis det er noget, du brænder for og er seriøs omkring, så er det også godt, at du selv læser op på, hvordan du kan skabe en blog, der har masser af succes. Du kan med fordel starte med at tage ovenstående tips til dig, før du laver dit næste indlæg.

Måske kan du også lide...