Blog

Med mobilt bredbånd kan du arbejde overalt i Danmark – sådan gør du

Med mobilt bredbånd kan du arbejde overalt i Danmark - sådan gør du

Hvis du er glad for at rejse, er du formentlig typen, der ikke forbliver særligt længe på den samme lokation. I disse digitale tider er der mange rejseglade, der vælger et mere fleksibelt arbejde, hvor de ikke behøves være på kontoret fra 8-16 alle hverdage. Hvis du hører til én af dem, arbejder du formentlig hjemmefra i stedet. I så fald er det vigtigt, at du har en god internetforbindelse, så du kan kommunikere dine kollegaer og samarbejdspartnere og udføre dine arbejdsopgaver.

Hvis du gerne vil have en internetforbindelse, der virker overalt i Danmark, bør du overveje et mobilt bredbånd. Denne type internetforbindelse kan du nemlig tage med på farten. Det er helt klart en fordel for dig, der bruger hele Danmark som sin arbejdsplads.

Find det rette mobile bredbånd

Hvis du rejser meget, er et mobilt bredbånd formentlig den bedste internetforbindelse for dig. Så langt, så godt. Men derfor er der stadig en del andre faktorer, du skal have styr på, hvis du gerne vil have et mobilt bredbånd. Det drejer sig om:

  • Hastigheden
  • Antal GB
  • Udbyderen
  • Prisen

Det er vigtigt, at du overvejer alle tre faktorer, så du ender med det mobile bredbånd, der rent faktisk passer bedst til dig og dine behov.

Hastigheden

Når det kommer til internetforbindelser, vil en hurtig hastighed give dig det bedste internet. Det er frustrerende, hvis dit internet bliver ustabilt, eller helt stopper med at virke, midt i en arbejdsopgave. Derfor bør du gå efter en relativ høj hastighed. Derfor er der også mange udbydere, der tilbyder dig 5G.

Mobilt bredbånd fungerer nemlig på en anden måde end andre slags internetforbindelser. I hvert fald når det kommer til den måde, som udbyderne sælger internettet på. Med et mobilt bredbånd vælger du derfor, hvor mange GB du gerne vil have.

Derfor er der heller ikke de store udsving i forhold til, hvad de respektive internetudbydere kan tilbyde dig. Hvis du gerne vil have den mest stabile og hurtigste internetforbindelse, bør du derfor gå efter en udbyder med 5G. Vær dog samtidig opmærksom på, at du ikke kan anvende 5G i hele landet. Det kommer helt an på det specifikke områdes dækning.

Hvor mange GB har jeg brug for?

Med et mobilt bredbånd skal du vælge et antal GB. Her er det et spørgsmål om at vælge et højt nok antal GB, så du kan få en god brugeroplevelse. Samtidig har du heller ikke lyst til at vælge et alt for højt antal, da antallet af GB reflekteres i prisen. Desto flere GB, desto højere er prisen.

Derfor bør du i stedet finde ud af, hvor mange GB du egentlig har brug. 1 GB svarer til 1024 MB, og med udgangspunkt i den nedenstående tabel kan du få en bedre idé om, hvor mange GB du skal bruge.

1 times surfing på internettet: 10-25 MB

Læsning af 100 mails: 1-10 MB

Skype-samtale af en times varighed: 250 MB

Download af 1 billede: 50-100 MB

Du skal ikke fortabe dig alt for meget i at finde det rette antal GB. Hvis du finder ud af, at det valgte antal er for lidt eller for meget, kan du altid justere antallet af GB senere hen.

Det er dog hurtigt værd at bemærke, at hvis du har et overforbrug af data, kan det hurtigt blive dyrt. Derfor er det bedre at starte med et højere antal GB og så eventuelt nedregulere. Af samme grund bør du også stræbe efter at have lidt data tilovers. Det kan blive nyttigt, hvis du en dag får brug for lidt ekstra data.

Udbyderen

Når du gerne vil have mobilt bredbånd, skal du vælge en udbyder. Her er det en god idé at kigge på, hvor stabilt et internetudbyderen kan tilbyde dig. Det er nemlig forskelligt, hvor god en dækning de forskellige udbydere kan tilbyde dig. Hvis du primært rejser til de samme områder i Danmark, bør du kigge på, hvilke internetudbydere der har den bedste dækning der.

Hvis det derimod er mere tilfældigt, hvor du rejser hen, er det i stedet en god idé at gå efter en udbyder, der har en generelt god dækning.

Prisen

Til sidst bør du naturligvis også overveje prisen for din internetforbindelse. Primært fordi, at det er ærgerligt at betale for meget. Som allerede nævnt bør du derfor heller ikke købe flere GB, end du har brug for. Desto flere GB der er inkluderet i dit abonnement, desto mere skal du som udgangspunkt betale.

I dag er der også flere udbydere, der sælger pakkeløsninger. På den måde kan du inkludere dit bredbånd, tv-pakke, streamingtjenester og meget mere i ét abonnement. Det kan give dig en langt bedre pris, når du samler det hele. Overvej derfor om det vil være en fordel for dig at samle det hele ét sted.

Du bør naturligvis også kigge grundigt på markedet. Der findes nemlig mange udbydere af mobilt bredbånd, og de konkurrerer alle mod hinanden. Derfor er der ofte også forskellige tilbud, og her kan du gøre et godt kup.

Husk derfor altid at sammenligne vilkår og priser, når du gerne vil have et mobilt bredbånd. På den måde skulle du gerne ende med den løsning, der er bedst for dig.

Måske kan du også lide...