Blog

Problemer med benene når du flyver? 10 grunde til at du bør bruge støttestrømper

Problemer med benene når du flyver_ 10 grunde til at du bør bruge støttestrømper

Hvis du er glad for at rejse, er du sikkert også tit ude at flyve. Derfor er der altid en god idé at gøre det så behageligt for dig selv som muligt, når du rejser. Mange mennesker oplever nemlig problemer med benene, når de flyver. Især på de længere flyrejser. Hvis du også gør det, er der heldigvis råd for sagen. Du kan nemlig få støttestrømper.

Støttestrømper er en særlig slags strømper, der kan afhjælpe dine problemer med dine ben. På den måde kan du minimere, eller måske endda helt undgå, de gener du måtte opleve, når du rejser med fly. Læs 10 gode grunde til, hvorfor du bør tage et par støttestrømper på i flyet.

1: Undgå blodpropper

Når du flyver, er der en øget risiko for, at du får blodpropper i benene. Den risiko kan du minimere, når du anvender støttestrømper. Strømperne giver et let pres på din ben og ankler. Det får musklerne og veneklapperne i benene til at presse sig sammen, hvilket forbedrer blodets tilbageløb til hjertet. Derudover øger strømperne også din blodcirkulation. Alt det hjælper med at minimere risikoen for, at du får blodpropper i benene under din flyrejse.

2: Undgå vand i benene

En kendt gene ved særligt lange flyrejser er vand i benene. Når det sker, vil dine ben hæve op og det kan være ret ubehageligt. Heldigvis kan støttestrømper også afhjælpe dette problem.

Når strømperne giver dine ben og ankler et let tryk, er det ikke kun blodcirkulationen, der bliver øget. Det bliver transporten af væske i lymfesystemet også. Når disse to ting bliver optimeret, minimerer du risikoen for at få vand i benene under flyrejsen.

Det er i øvrigt ikke kun under flyrejser, at støttestrømperne kan afhjælpe dette problem. Hvis du er gravid, overvægtig, har stillesiddende job eller en kredsløbssygdom, kan du også døje med vand i benene i hverdagen. Her kan støttestrømperne også være til gavn for dig.

3: Undgå åreknuder

Der er også nogle mennesker, der oplever at få åreknuder, når de flyver. Åreknuder skyldes ofte, at venerne i benene er blevet svækket. Også her kan støttestrømper være løsningen. Ved at skabe det lette tryk på benene og anklerne stiger blodcirkulationen nemlig. Derved minimerer du også risikoen for at få åreknuder.

4: Forskellige slags støtter

Mennesker er forskellige, og derfor er det naturligvis også forskelligt, hvor meget støtte den enkelte person har brug for. Derfor har du også mulighed for at vælge blandt flere forskellige slags modeller inden for støttestrømper.

Blandt andet kan du vælge mellem mild til medium kompression. Du kan også selv vælge, om kompressionen skal være størst ved din ankel, eller om den i stedet skal være størst længere op ad benet.

Strømperne fås også i forskellige størrelser, så du kan finde netop den strømpe, der passer perfekt til dine ben. Ligesådan fremstilles strømperne også i forskellige slags materialer, så du kan udvælge det materiale, der føles mest behageligt for dig.

5: Alsidige støttestrømper

Selvom du køber strømperne, så du kan anvende dem under flyrejsen, er det dog ikke det eneste formål, strømperne duer til. Du kan også anvende strømperne i mange andre situationer, blandt andet:

  • Hvis du er gravid
  • Hvis du er overvægtig
  • Hvis du lider af kredsløbssygdomme
  • Hvis du har et stillesiddende arbejde
  • Hvis du træner
  • Hvis du gerne vil forbedre din restitution

Sagt med andre ord er strømperne altså meget alsidige. Hvis du derfor ikke flyver så ofte, kan strømperne stadig være en god investering, da du også kan bruge dem til mange andre formål.

6: Kan bruges af alle raske mennesker

Støttestrømper kan som udgangspunkt bruges af alle raske mennesker. Som bekendt er der dog ingen regel uden undtagelse. Hvis du derfor døjer med nogle af de følgende tilstande, er du blandt de få mennesker, der ikke bør anvende støttestrømper:

  • Specifikke hudsygdomme, der kan blive forværret af strømperne
  • Hvis du har et sår eller infektion på benet
  • Hvis du lider af kroniske blodpropper

I så fald risikerer du at forværre tilstanden ved at anvende strømperne. Foruden disse få tilstande kan alle mennesker dog opleve fordele ved at bære støttestrømper.

7: Nemme at vaske

Når det kommer til støttestrømper, er de fleste modeller nemme at vaske. Du kan nemlig vaske dem ved 30 grader i vaskemaskinen. Herefter er de igen klar til brug.

Nogle enkelte modeller kan ikke tåle vaskemaskinen. I så fald skal de vaskes i hånden. Det er dog en relativ let proces, hvor du blot skal bruge en mild sæbe.

Først vasker du strømperne i vandet med sæbet. Derefter skyller du dem grundigt, indtil der ikke er nogle sæberester tilbage. Herefter skal du lade dem lufttørre, indtil de igen er klar til brug.

8: Kan anvendes dagligt

Støttestrømperne kan anvendes dagligt. Faktisk er det bedst at bruge dem hver dag i 3-6 måneder, hvis du gerne vil have den fulde effekt af strømperne. Derfor skal du heller ikke være bekymret for, om du anvender dem for meget. Strømperne er blevet skabt til hyppig anvendelse.

Når du anvender strømperne, er det dog vigtigt, at du sikrer dig, at de ikke er hverken for stramme eller løse. Hvis strømperne er for stramme, kan de potentielt forårsage kredsløbssygdomme. Hvis strømperne derimod er for løse, kan de i værste fald ikke give nogen effekt.

Derudover er strømperne typisk også ubehagelige, hvis de er enten for stramme eller løse. Sørg derfor for, at du finder den helt rette model. Her er det anbefalingsværdigt at måle dine ben, før du bestiller strømperne hjem.

9: Nemme at have med på rejsen

Når du rejser meget, vil du helt sikkert gerne have så lidt bagage som muligt med. Her er strømperne også en stor fordel, da de fylder minimalt i din kuffert eller taske. Under selve rejsen bærer du også strømperne. Derfor er de heller ikke en del af din egentlige rejsebagage. 

Du kan med fordel bære strømperne, selvom du er steget af flyet. Det kan du opnå en række gavnlige effekter ved at gøre. Du kan naturligvis også vælge at tage strømperne af. I så fald finder du let en plads til strømperne, der hverken fylder eller vejer særligt meget.

Sagt med andre ord er det bestemt ikke strømperne, der får din bagage til eventuelt at overstige vægtbegrænsningen. Derfor kan du roligt pakke strømperne med på rejsen. 

10: Forskellige farver

Hvis du er blot en smule modebevidst, vil du formentlig gerne have strømper, der passer til dine bukser. Derfor er der også blevet fremstillet støttestrømper i flere forskellige farver. På den måde kan du nemt finde en farve, der harmonerer med netop det sæt tøj, som du skal have på. Derfor behøves du bestemt ikke gå på kompromis med dit tøjvalg, blot fordi at du gerne vil bære støttestrømper.

Måske kan du også lide...