Blog

Sid ordentligt mens du blogger om dine rejser – køb en ordentlig kontorstol

Sid ordentligt mens du blogger om dine rejser

Har du en online rejseblog, så kan du helt sikkert rigtigt godt lide at opdatere den ofte og meget med dine rejseoplevelser. Det skal være sjovt og behagelig at skrive på din blog. Derfor er det også vigtigt, at du kan gøre det under behagelig forhold og dermed i en stol, hvor du har det godt. Så bliver resultatet også bare meget bedre.

At blogge kan være hårdt arbejde

Selvom det måske lyder som rart og hyggeligt arbejde, så kan det virkelig være hårdt arbejde at holde en rejseblog kørende. Selvfølgelig afhængigt af bloggens konstruktion og ambitionsniveau, så kan det kræve et stort dagligt arbejde at skrive og redigere samt måske udvælge og sammensætte foto til bloggen. En blog skal jo være aktuel for at kunne tiltrække læsere. Det giver sig selv, og derfor er det bare vigtigt at befinde sig fysisk godt i det daglige arbejde.

Godt ved stillesiddende arbejde

Det er ikke kun rejsebloggere, der sidder meget stille og skriver foran computeren. Det er der faktisk rigtig mange mennesker, der gør hver eneste arbejdsdag. Gør du det, så er det afgørende at du sidder godt og en god ergonomi i din position. Det er det første og fremmest for at undgå at få ondt i ryggen og generelt pådrage dig skader i din ryg, at du skal sørge for at sidde godt. Men helt generelt er det alment kendt, at en række sundhedsmæssige risici er forbundet med at sidde stille mange timer om dagen, så det skal du selvfølgelig undgå.

Men også da du helt sikkert er mere produktiv, hvis du befinder dig godt i den position, som du arbejder fra og i øvrigt slet ikke har smerter. Det kan godt betale sig at investere i at få højere produktivitet. 
Det er en rigtig god ting at variere dine siddestillinger mange gange i løbet af en dag, så du ikke belaster specifikke områder mere end andre. Men samtidig er det selvfølgelig også vigtigt at have en stol, der matcher dit behov.

Udvælg den bedste kontorstol

Der findes et stort udvalg af kontorstole på markedet. Så det kræver en del research at finde frem til den bedste løsning i forhold til dit behov og til fin fysik. De fleste forhandlere har et bredt sammensat udvalg, så der er en del forskellige muligheder. Du kan mange steder få nogle meget stilfulde læderkontorstole, du kan typisk få stole, der har rigtig mange funktioner, stole der er specielt udviklet til at fungere på et hjemmekontor og så selvfølgelig stole, hvor det er ergonomien, der er hele omdrejningspunktet for konstruktionen af stolen.

Alle mennesker er forskellige i deres fysisk, så du skal i dit valg og tage højde på hvordan din krop er i forhold til din højde, dine former og selvfølgelig din vægt. Der findes nemlig løsninger til alle behov. Det kræver bare lidt at finde dem

Hvad er en god kontorstol?

Vi har alle forskellige smage og behag. Men det er dog muligt at sætte nogle generelle parametre op for hvad en god kontorstol er, som du kan bruge som et udgangspunkt. Din kontorstol bør have et lækkert design, også så den ser godt ud overfor dine kunder og gæster.

Desuden er det vigtigt at den støtter sin nakke og din krop på bedst mulig måde. Selvfølgelig skal den kunne indstilles til lige præcis den måde din krop er skruet sammen på, og så skal det være muligt for dig at sidde i en afslappet arbejdsstilling, hvor du kan fokusere på din opgave.

Prisen spiller ind

En kontorstol kan være en dyr investering. Og for mange mennesker har prisen en stor betydning. Selvfølgelig følges pris og kvalitet ad. Det gør det jo lige meget hvad du køber. Men faktisk kan du sagtens finde en god kontorstol til få penge. Det kræver selvfølgelig lidt arbejde med at få klarlagt dine behov, og en del research på hvad der findes på markedet af gode kontorstole. Men de findes derude.

Skal kunne vippe til alle sider

Det er muligt at få en god kontorstol til en forholdsvis lav pris. Men du må ikke gå på kompromis med om stolen kan vippe til alle sider. For det er en funktion, der skal være på din stol. Den gør det vigtige, at du kan holde rygsøjlen og lænden ret selvom du vipper bækkenet til en af siderne.  Har du en billig kontorstol, der ikke kan vippe til alle sider, bliver du nødt til at kompensere for selv mindre vip til en af siderne med at knække i lænden.

Det giver på længere sigt store problemer, og er ikke en lille økonomisk besparelse værd.

Fokus på rygsøjle og rygmusklerne

Vores ryg er noget essentielt for vores velvære. Rigtig mange mennesker kæmper med at have ondt i ryggen. Det hæmmer ens hverdag på mange måder. Derfor er det vigtigt at have fokus på hvad du udsætter din ryg for. Det er første og fremmest altid en god ide at træne sin ryg meget regelmæssigt, så muskulaturen kan stå imod diverse belastninger.

Men det er nok endnu vigtigere, hvordan du behandler din ryg i forbindelse med dit daglige arbejde, og dette specielt, hvis der er tale om stillesiddende arbejde. Den daglige belastning gør meget ved din krop, så her kan du effektivt sætte ind.

De vigtige funktioner ved en kontorstol

Der er specielt en række funktioner, som du skal have fokus på, når du leder efter en kontorstol som udgangspunkt til dit arbejde som rejseblogger eller lignende ting. Der tales ofte om syv vigtige funktion. Nemlig at sædets højde og dybde skal kunne justeres og at du skal kunne sidde med rank ryg.

Det er vigtigt at ryglænet kan justeres, så du får optimal støtte, plus at materialet på stolen skal være fastgjort, men det er også vigtigt at sædet skal være afrundet og bøje nedad ved kanten samt at armlænet skal kunne justeres plus at din nye kontorstol skal have fem ben. Er disse ting opfyldt, så er du kommet langt i din søgen efter den rigtige kontorstol til dit behov.

Måske kan du også lide...