Blog

Undgå at kede dig på rejsen – sådan kommer du godt i gang med at høre lydbøger

Undgå at kede dig på rejsen - sådan kommer du godt i gang med at høre lydbøger

Skal du ud på en længere rejse? Mangler du underholdning til turen? Det at rejse er jo en fornøjelse i sig selv, men selve turen dertil er ikke altid lige behagelig. Lange timer i fly, bus eller tog kan virkelig trække tænder ud – især hvis man ikke har noget ordentlig underholdning ved hånden!

Derfor synes vi, at du skal gøre dig bekendt med lydbøger. Lydbøger er den nye hotte trend inden for fænomenal underholdning. Vil du også med på lydbølge-bølgen, før du skal ud og rejse? Så læs med her og få lidt inspiration. 

Lydbøger er det nye sort

Lydbøger er på kort tid blevet en vinder på markedet, og i dag er fænomenet mere populært end nogensinde før. Antallet af lydbøger, som er blevet udlånt af forskellige e-bogstjenester er steget med hele 31% de seneste år. Og undersøgelser viser at disse procenttal kun vokser sig større. 

En af grundene til, at tallet er steget så gevaldigt er, at folk bruger mere rejsetid end de har gjort før. Det er ikke kun fordi, at man bruger lang tid til at komme på arbejde, men lydbøger er også blevet populære at lytte til i fitness, når man laver mad eller bare går en tur. 

Der findes i dag mange forskellige platforme som udbyder lydbøger enten gennem en app, som du skal have abonnement til, eller du kan downloade bøgerne enkeltvis for en lav pris. Mange tjenester udbyder også gratis prøveperioder på et par måneder, så du kan få smagt lidt på oplevelsen, før du bestemmer dig. Du kan for eksempel læse mere lydbogstjenester her og starte din gratis prøveperiode.

Tag bogen med i ørene

Selvom du er en rigtig læsehest, så ved du sikkert også, hvor besværligt det er at slæbe bøgerne med på rejsen. Når kuffertens kilo er begrænset til 23, så kan du næppe tage hele boghylden med på ferie. Det er selvfølgelig irriterende, når du har forestillet dig at ligge ved poolkanten og sole dig med en god bog dagen lang. 

Derfor er det super smart bare at downloade din yndlingsbog på telefonen i stedet for, så du ikke har ekstra kilo og slæbe på. Ikke nok med det, så kan du jo faktisk downloade et helt arsenal af bøger, så du har masser af vælge imellem, mens du er ude og rejse. Du kan skifte mellem krimier, biografier, faktabøger og komme til at sluge op til hundredvis af kapitler på få dage. 

Underholdning på hele turen

Nogle downloader film fra Netflix, andre downloader musik ned fra Spotify og nogen sidder bare og glor ud af vinduet, mens de venter på, at nå deres rejsedestination. Det bliver hurtig en kedelig tur, hvis ikke man har noget spændende at foretage sig. Derfor er det vigtigt, at du har masser af underholdning at vælge imellem -og det kunne jo for eksempel være en god lydbog. 

I dag er der så mange forskellige lydbøger at vælge imellem, at du kan fylde et helt digitalt bibliotek op på ingen tid. Glæd dig selv over flere timers underholdning med spændende, sjove og informative bøger på hele din rejse. Du skal bare læne dig tilbage, sætte høretelefonerne i ørene, lukke øjnene, og før du ved det, er du nået din rejsedestination. 

Kom godt i gang med at lytte til dit læsestof

Der er et hav af muligheder derude, når det kommer til lydbøger – og hvor pokker skal man starte? Mange velkendte tjenester som Mofibo, Next Story og Din-lydbog har et arsenal af gode lydbøger på deres digitale hylder. Det første skridt er, at finde ud af hvilken genre, som du er mest interesseret i. Nogle tjenester udbyder lydbøger, som holder sig inden for en bestemt niche, mens andre har et meget bredt og varieret udvalg. 

Når du har fundet en tjeneste, som falder i din smag, så kan du undersøge om du kan få 1-2 måneders gratis abonnement, så du kan se om det er noget for dig. Abonnementer for lydbogs-tjenester kan svinge rigtig meget i pris. Ofte ligger prisen mellem 100-200 Dkk, men der er ofte mulighed for studierabat, hvor du for eksempel kan få et abonnement til kun 50 Dkk. 

Gør dig selv rejseklar med de bedste bøger

Så er kufferten pakket, rejsetøjet er fundet frem og du har din travel-guide i hånden. Nu mangler der bare underholdning til turen. Husk at downloade dine lydbøger på din telefon, så du kan høre dem, når du er i offline-mode. Det ville være ærgerligt at sidde i et fly med en masse gode lydbøger, som pludselig ikke kan spilles. 

Vi anbefaler at du hellere downloader for mange end for få. Selvom du har dit hjerte sat på en god krimi, så kan man godt blive lidt træt i hovedet, hvis man kun lytter til det samme på hele turen. Sørg hellere for at du har lidt at vælge imellem. Udover skønlitterære bøger har du også mulighed for at downloade vidensbøger og endda fagbøger til studier. Så hvis du har brug for at terpe lidt til eksamen på vej på ferie, så kan du slå to fluer med et smæk og få “læst” op i flyveren. 

Ferieafslapning med en god bog

Lydbøger er naturligvis ikke kun til, at underholde dig på selve rejsen. Når du endelig er kommet frem, og er gået i ægte ferie-mode, så er det også afslappende at nyde en lydbog på stranden eller ved poolkanten. Når du har brug for at lukke verden ude og koble fuldstændig af, så findes der intet bedre end en god lydbog. 

Undersøg de forskellige tjenester i dag og bliv klædt godt på til din næste rejse – vi garanterer dig, at det ikke bliver kedeligt!

Måske kan du også lide...