Blog

Lån penge til rejsen – hvad er dine muligheder, og hvad skal du være opmærksom på?

Lån penge til rejsen - hvad er dine muligheder, og hvad skal du være opmærksom på?

At rejse er at leve.  Men nogle gange er at rejse rent faktisk at overleve.

At rejse kan have mange forskellige formål og udformninger. Nogen rejser tager vi bare for at arbejde. Andre rejser er fritid og fornøjelse med vores børn. Endnu andre er afslapning med venner eller veninder.

Ind i mellem kan en rejse være ren overlevelse, i en stresset hverdag. At holde fri fra arbejde en uges tid derhjemme, er ikke altid nok til at dæmpe stress niveauet. Nogen gange er det meget bedre at rejse helt væk og få slappet ordentligt af.

At få råd til at gøre det, som egentligt ville være det bedste, er en anden sag. Læs med herunder og få mere viden om hvor sundt det er at rejse, og hvordan du får råd til det.

At låne til rejsen kan være en mulighed

At låne penge til at rejse, kan være en mulighed, som man kan blive nødt til at overveje. Der er forskellige muligheder for at låne penge. Alle muligheder afhænger af, hvilken form for sikkerhed man kan stille for lånet.

Hvis man virkelig kan mærke, at det at rejse er det bedste for ens helbred og pengene simpelthen ikke er der, så er der ikke så meget andet at gøre, end at låne pengene.

Hurtige lån på nettet

På nettet finder du lynhurtigt en oversigt over dine muligheder for lynhurtigt at låne et mindre beløb.

De hurtige lån, lover hvad de holder og er rent faktisk meget hurtigt til rådighed på din konto.

Til gengæld er renterne på denne type lån, tårn høje. Du kommer til at betale både de penge du lånte og rigtigt meget mere tilbage, på lånets samlede løbetid.

Lån i banken

Det er lidt mere besværligt at låne i en af de almindelige banker. Også selv om det er et mindre beløb. Ekspeditionstiden er ofte længere, og dine penge står ikke på din konto sådan lige med det samme.

Til gengæld er renten aldrig lige så høj som hos låne udbydere uden om banken.

En kortvarig kassekredit

Alternativt til et lån, som skal oprettes, godkendes og betales for, kan det være en ide at undersøge muligheden for at lave en kassekredit.

En kassekredit giver dig tilladelse til, midlertidigt at lave overtræk på din konto. Mange banker laver kassekreditter, hvor du kun betaler renter, når du rent faktisk bruger den.

En kassekredit kræver ikke en masse oprettelse og ekspedition og giver dig tilladelse til at bruge den, i samme øjeblik banken har godkendt den.

Private lån

Hvis man har en rig tante, er det oplagt at spørge hende, om man må låne penge til rejsen. Et privat låne er helt lovligt og kan sættes sammen lige som det passer begge parter.

Hvis det både er en rig og sød tante, kan man undlade at tilskrive renter og at justere tilbagebetalingen løbende.

Private lån er kun en god ide hvis de bliver optaget hos den rige tante, eller andre som man har et godt forhold til. Private lån, hos nogen man ikke kender, er aldrig nogensinde en god ide.

At rejse er det rene terapi

Mange mennesker lever en hektisk hverdag. For nogen er det ikke et problem, som de tænker videre over. For nogen er en weekend med lidt ekstra timers søvn og et par gode gåture, nok til at starte på en ny hektisk uge.

For andre er det ikke sådan. Mange går i terapi, til psykolog eller prøver på andre måder at komme i balance.   

Ind i mellem kan den bedste terapi være at rejse væk, komme ned i gear og slappe helt af.

Fordelene ved at rejse væk

Terapi i hverdagen er fint til den daglige overlevelse, men hvis man kan mærke at det ikke er nok, kan en rejse være lige det der skal til.

En lille ferie i vante omgivelser er sjældent nok. I de vante omgivelser er der stadig vasketøj, madlavning, rengøring, snaksaglige naboer og alt det andet.

En lille ferie, måske i varmere omgivelser, hvor vasketøjet, madlavningen, rengøringen og de snakkesalige naboer, ikke følger med, er en stor fordel, når det handler om at få stressniveauet ned på et leje, hvor det er til at navigere i.

En anden fordel er de tanker som opstår, når man ikke er i sine vante omgivelser. Det føles som om tankerne bliver sluppet fri. Der bliver simpelthen højere til loftet, når vi kommer væk fra trædemøllen.

Rejser giver rum for refleksion

Det er svært at se sig selv og ens egen tilværelse objektivt, når man står midt i det. Det er meget nemmere at se klart, når man er langt væk hjemmefra.

Måske skyldes det stress man lever i, noget man godt kan gøre noget ved, men som man ikke kan få øje på, så længe man står i det. at rejse væk giver ofte den ro der skal til, for at man kan reflektere ordentligt over tilværelsen.

Nogen gange findes løsningen på de hjemlige kvaler, under helt andre himmelstrøg.

Når lån er den rette løsning

Hvis det handler om fis og ballade, en ny parfume, en bytur, eller en rejse bare for sjov, så er det generelt en dårlig ide at låne penge.

Forbrugslån, der bliver optaget, bare for at øge sit forbrug yderligere, er hovedløst.

Handler det derimod om en rejse, som kan hjælpe dig med at få et nyt perspektiv, eller genvinde dit overskud, så kan et lån godt være en god ide.

Lån som rent faktisk gør dit helbred godt og på den lange bane gør dig sund og rask, kan godt være den helt rigtige løsning.

Alle lån skal betales tilbage

Et lån skal betales tilbage. Det skal alle lån.

Hvis du bare har optaget et dyrt lån, for lige at have en sjov weekend, købe nyt tøj eller noget andet useriøst, er det træls at skulle betale af på i lang tid.

Hvis du derimod har investeret pengene i dit helbred, kan det godt være at det ikke er nær så surt at betale dem tilbage. Selv om det selvfølgeligt stadig er mange afdrag, plus dumme renter.

Overvej grundigt før du låner

Uanset om du låner til sjov og fest, eller til noget seriøst, bør du altid overveje kraftigt, før du låner. Når du har besluttet at låne, bør du stadig overveje hvilket lån du tager og undersøge om der er en billigere, eller måske en helt anden løsning.

Lån bør altid overvejes grundigt. Alle lån skal betales tilbage, før eller siden. Det er vigtigt at overveje fremtidige konsekvenser, når man optager et lån, nu og her.

Måske kan du også lide...