Blog

Rejser til Santorini – 8 tips til at få det bedste ud af Grækenlands smukke ø

Rejser til Santorini - 8 tips til at få det bedste ud af Grækenlands smukke ø

Hvis du nyder varme, smukke omgivelser og en forfriskende svømmetur i havet, så lyder en udenlandsrejse til Santorini som noget for dig.

Hvis du har brug for en hjælpende hånd til at planlægge din næste ferie og drømmer om at komme til Grækenland, så er du havnet det helt rigtige sted.

I denne artikel kan du læse mere om en ferie til den græske ø, Santorini. Derudover gives der 8 tips til, hvordan du sikre dig, at turen bliver ekstra skøn. Find de helt rigtige rejser til Santorini for dig.

Dette skal du vide om Santorini, inden du tager afsted

Santorini er en lille græsk ø, som besidder masser af historie, kultur, arkitektur og (ikke mindst) charme. Øen er også kendt for at have en interessant og smuk natur – for eksempel, har øen været stedet for et af de største vulkanudbrud i historien.

Der er meget at opleve på sådan et sted. Selv hvis du er mere til badeferie, så kan du nyde øens fine kyster, samt de smukke hvide bygninger, som frembringer en ægte følelse af sommer.

8 tips til at få en fed tur

Selvom du sikkert tænker, at ferie handler om afslapning, at være spontan og ikke føle sig bundet af nogen former for ansvar, så er der helt klart fordele ved at planlægge lidt af turen på forhånd. Til dette kan du benytte dig af de 8 tips, som listes nedenfor.

1. Pak det rigtige tøj

Grækenland er et af de lande, som har et forholdsvis varmt klima hele året rundt. Derfor kan du også nyde en dejlig varme på Santorini især i sommerhalvåret.

Selv i december måned kan du forvente en gennemsnitsvarme på 13-16 grader. Af denne grund er det en god ide at pakke det lidt lettere tøj med, når du rejser til denne ø.

2. I må heller ikke glemme det gode udstyr

Som nævnt, så er Santorinis strande et dejligt sted at opholde sig. Eftersom det er ret varmt i sommerhalvåret, vil det være befriende at dyppe sig i det forfriskende havvand.

Derfor må I bestemt ikke glemme badetøjet eller dykkerbrillerne. Børnene vil helt klart nyde ethvert øjeblik, de får lov til at bruge i havet med deres snorkel og badevinger.

3. Kameraet skal bare med

Arkitekturen på Santorini er utrolig smuk. Der er fyldt med disse charmerende, kalkhvide, firkantet huse som man også kender fra Kykladerne.

Derudover, så er der fyldt med vingårde, bryggerier og smuk natur, så det er bestemt et must at have det gode kamera med på turen. I kan tage det ene efter det andet æstetiske feriebillede som alle vil blive supermisundelige på.

4. Spis det lokale mad

Grækenland er kendt for den græske madlavningskunst. Deres mad er fyldt med de fyldige og cremede konsistens, samt de dybe smage, som præger det meste af middelhavets køkkener.

Dette går selvfølgelig også igen på Santorini, og det er derfor oplagt at opsøge den autentiske græske smag. Derfor bør du researche lidt om forskellige restauranter i området, før du tager derned.

Den græske mad er kendetegnet ved enkelte retter med friske og få råvarer, som stadig besidder en masse smag.

5. Lej en bil, så I kan se området på egne præmisser

Santorini er ikke en by, der er bygget til, at man skal køre for meget i bil. Gaderne er små, tætte og meget begået, så der er ikke en stor fordel i at have en bil, hvis du tænker at holde dig indenfor byens grænser.

Ønsker du derimod at komme ud og se vingårde og dele af den smukke og historiske natur, så er der en stor fordel i at leje egen bil. På denne måde kan I selv bestemme, hvornår I vil se hvad. Igen er det her en god ide at lave din research på forhånd, så du ved, hvilket firma du vil leje bil fra, og hvad I ønsker at se udenfor byen.

6. Deltag i en guided tour, så I kan opleve, alle de gode steder sammen

Hvis I er virkelig glade for at se turistattraktioner, så er det oplagt for jer, at I tilmelder jer en guided tour.

Herved kan I både møde nye mennesker, som også er på ferie, og I kan få en masse viden om de forskellige attraktioner fra guiden.

I behøver heller ikke selv stå for planlægningen, og I skal egentlig bare bekymre jer om at komme med bussen til den rigtige tid.

7. Hvis I er til vin, så er dette også et perfekt ferie spot

Det er blevet nævnt mange gange, at Santorini har en del vingårde rundt om på øen. Øen har nemlig de ideelle forhold til at kunne producere både røde og hvide varianter af vin.

Der er også en stigende interesse i ølbrygning på øen, og det er derfor et godt område at tage hen til, hvis du og din partner eller venner har disse interesser. Hvis du er afsted med din partner, så vil dette også være en af de mere romantiske oplevelser, I kan få sammen, da vingårdene på øen er meget smukke.

8. Lad romantikken blomstre, selv hvis I har børnene med på ferie

Santorini og andre øer i dette områder skriger af romantik, da de, som nævnt mange gange, er fyldt med smukke og historiske omgivelser. Øen i sig selv vil sætte gang i de romantiske følelser.

Udover at tage til vin- og/eller øl-runde i Santorinis smukke natur, så kan I også foretage jer mange andre romantiske ting. For eksempel, så kan I leje et værelse på et af øens smukke hoteller med havudsigt. Dette vil helt klart lægge op til romantik, når mørket falder på.

Denne form for romantik, kan I også nyde selv, hvis børnene er med, da I kan leje jer ind på et værelse med flere rum.

De bedste ferier skabes af gode rejsepartnere og en lille smule planlægning

Det kan virke uoverskueligt at finde tid til at planlægge en hel ferie oven i arbejde, familie, venner, hobbyer, skole og/eller andre former for ansvar som du skal have tid til i hverdagen.

Det kan dog betale sig at finde lidt tid til at planlægge visse elementer i jeres ferie for at sikre jer, at turen bliver så oplevelsesrig som I ønsker. Ferien også mere afslappet på denne måde, hvis tingene er så småt planlagt på forhånd.

Books en tur til Santorini i dag og kom ned for at se alle de fantastiske oplevelser som denne lille ø har at byde på.

Måske kan du også lide...