Blog

Rejser til Spanien – 8 steder i Spanien du MÅ besøge mindst én gang i livet

smuk strand på tenerife

Vejret er mørkt og gråt herhjemme i Danmark, og du begynder så småt at kigge efter rejser, der går mod sydens sol, men hvor skal man tage hen? Et sikkert og godt valg er at kigge mod Spanien, som også er danskernes foretrukne feriedestination. Spanien har så mange fantastiske steder, som man bliver nødt til at besøge. Så hvis du mangler inspiration til din næste ferie, kommer der her 8 bud på, hvad du skal opleve på din næste rejse til Spanien.

Barcelona – Cataloniens hovedstad

Man kan ikke krydse Spanien af på listen over besøgte lande, før man har været en tur forbi Barcelona. Byen emmer af historie og der er så mange attraktioner, man skal besøge, når man er der. Et af de mest populære steder at besøge er kirken La Sagrada Familia, en kirke man begyndte at bygge i 1882 ud fra Antoni Gaudis tegninger, og som endnu ikke er færdig. Dog skal det ikke tage noget fra, hvor smuk denne kirke er og hvor mange detaljer kirken er udsmykket med.

Hvis man er sportsinteresseret og historieinteresseret vil man i Barcelona også finde det olympiske stadion, som blev brugt til de Olympiske Lege i 1992. Man vil selvfølgelig også kunne besøge FC Barcelonas hjemmebane Camp Nou, som er Europas største stadion med plads til lige i underkanten af 100.000 mennesker.

De Kanariske Øer – Spanien uden for Spanien

Der er Spaniens fastland og de omliggende øer, og så er der De Kanariske Øer. 1.600 kilometer fra Spaniens fastland finder man denne øgruppe, som på mange måder ikke minder om Spanien. På grund af den store afstand finder man her et klima, der er helt anderledes end, hvad man vil opleve i resten af Spanien. Det skal understreges at disse øer er fantastiske, og at de har en masse at byde på hver især, herunder er der flere bud på, hvorfor du skal besøge tre af dem.

Gran Canaria – Ørken og skovlandskab

Den tredjestørste kanariske ø er Gran Canaria, men det er kun på størrelsen, den får en tredjeplads. For Gran Canaria er danskernes foretrukne destination at besøge i vinterhalvåret. En af grundene til dette er selvfølgelig det fantastiske vejr på sydkysten, men også fordi øen er det man kalder for et minikontinent. Det der menes med dette er, at øen har en gold ørkenpræget sydside uden videre vegetation.

Der findes sågar noget der kunne ligne en ørken ud langs kysten ved navn Maspalomas-sanddynerne. Men så snart man bevæger sig op på nordsiden af øen, oplever man den frodige side af øen med grønne skovbeklædte bjerge. Det er også her på nordsiden, man vil kunne besøge Europas eneste kaffeplantage, hvilket er en oplevelse, man ikke ønsker at være foruden.

Tenerife – Vulkanen Teide

Fra Gran Canaria kan man se noget stikke op på en af naboøerne, nemlig vulkanen Teide. På den største kanariske ø, Tenerife, finder man den næsten fire kilometer høje vulkan. Tenerife er på samme måde ligesom Gran Canaria et minikontinent i forhold til nord- og sydside.

Men centralt på Tenerife finder man så Teide, og hvis man er på Tenerife, så skylder man sig selv en tur derop. Det er en utrolig smuk køretur, hvor man vil opleve alt, hvad øen har at byde på af natur før man når op over skyerne, og kan tage det sidste stykke af turen i en svævebane.

La Palma – Smuk om dagen og om natten

Når man hører om vulkaner, så vil man højst sandsynligt også tænke på La Palma. Tilbage i 2021 gik en vulkan ved højderyggen Cumbre Vieja nemlig i udbrud, hvilket betød, at ingen turister kunne besøge denne smukke ø. Udbruddet er dog for længst ovre, og øen er igen klar til at modtage gæster. Det er blandt andet nu, man skal rejse dertil, hvis man er interesseret i at opleve efterlandskaberne af et for nyligt aktivt udbrud.

Udover det mener mange, at La Palma er den smukkeste af De Kanariske Øer, og det er ikke bare om dagen, men bestemt også efter solen går ned. La Palma er nemlig et af de bedste steder i verden at se på stjerner, så hvis du kunne tænke dig at opleve stjernehimlen, som du aldrig har prøvet det før, så er det på La Palma, du kan opleve det.

Madrid – En tur til Spaniens hovedstad

Italien & Rom, Frankrig & Paris og Spanien & Madrid. Når man besøger et land, kommer man ikke uden om, at man skal en tur forbi landets hovedstad, heller ikke når man er i Spanien. Her vil man kunne besøge steder som Palacio Real, der er den spanske kongefamilies residens, ligesom vi har Amalienborg i København.

Udover det vil du i nærheden have en masse andre imponerende arkitektoniske bygninger at betragte. Byen har også en masse interessante museer til dem, der skulle søge noget kulturelt på deres ferie.

De Baleariske Øer – Et ferieparadis

Kun 200 km fra fastlandet finder vi en anden øgruppe i Spanien, De Baleariske Øer. Der ringer ikke nødvendigvis en klokke, når man hører om denne øgruppe, men når man hører om øerne Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera, så er sagen straks en anden. Disse øer er ofte besøgt af danskere sommeren over, og det var blandt andet også på Mallorca, at den danske charterbranche startede tilbage i Simon Spies’ tid.

Mallorca – Ferieparadiset og drypstensgrotter

Den mest besøgte baleariske ø af os danskere er Mallorca, idet øen er perfekt for personer i alle aldre. Langs sydkysten har du de lange strande med tæt belagte hoteller og en masse liv. Langs sydkysten har du også byer som Palmanova og Santa Ponca for familierne, og så har du Magaluf, hvor Europas unge fester løs. På nordsiden har du Alcúdia og Pollenca, som er kendt for de lange hvide sandstrande langs kysten.

På Mallorca finder man også en af øens helt store attraktioner, som er Dragegrotterne. Her vil du bevæge dig ned gennem de storslåede og imponerende drypstensgrotter indtil du rammer den underjordiske Martelsø, hvor der venter en musikalsk overraskelse for de besøgende.

Ibiza – Fest og farver

Hvis ferien skal fyldes med fest og farver, så er det Ibiza, man skal besøge. Ibiza er primært kendt for sine strande, beach clubs og store natklubber. Mange verdenskendte DJ’s gæster hvert år Ibizas klubber, hvilket tiltrækker tusindvis af festglade mennesker. Der er også mange kendisser, der kommer sejlende til Ibiza for at nyde vejret og stemningen på øen.

Andalusien – Sydspaniens charme

En tur til Andalusien er en oplevelse for livet, det er et område fyldt med kultur, historie og en smuk natur. I dette område vil du finde smukke naturområder, hvor blandt andet flamingoer har rugeområder. Udover det findes der flere eventyrlige vandreruter gennem smukke om imponerende landskaber. I byerne er der også flere smukke oplevelser i vente.

I Cordoba finder du katedralen Mezquita, der er på UNESCOs verdensarvsliste og i Spaniens ældste på Cádiz kan du opleve en by, der emmer af spansk historie og kultur.

Måske kan du også lide...